Afbeeldingsresultaat voor wedstrijdreglement

Reglement RKMSV Under 15 Tournament 2018

 

Aanwezigheid

Alle teams melden zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de opening van het toernooi, welke start om 10:30 uur, bij het wedstrijdsecretariaat. Bij het spelen van wedstrijden dienen beide teams vijf minuten voorafgaand aan de aftrap klaar te staan bij het betreffende speelveld.

Leeftijd

Alleen spelers die geboren zijn op of na 1 januari 2004 mogen deelnemen aan het toernooi. Een uitzondering op deze regel is Peel en Maas United, waar regionale spelers meedoen die geboren zijn op of na 1 januari 2003. Voorafgaand aan het toernooi dient door ieder team een lijst met namen en geboortedatums te worden ingeleverd bij het wedstrijdsecretariaat.

Speelduur

Alle wedstrijden duren 2 x 15 minuten, waarbij er een mogelijkheid is op extra blessuretijd (geen centraal begin- en eindsignaal). Wedstrijden staan onder leiding van KNVB scheidsrechters en door het toernooi aangestelde assistenten. Voorafgaand aan iedere wedstrijd dient een officiële ‘handshake’ gedaan te worden door alle spelers, staff en arbitrage.

Puntentelling

De poulewedstrijden worden gespeeld aan de hand van een halve competitie. De winnaar van de poule is diegene die de meeste punten heeft behaald. Bij een gelijke stand gelden onderstaand regels in volgorde van weergave:

  • Onderling resultaat
  • Doelsaldo
  • (meest) Gescoorde doelpunten

Als alle mogelijkheden gelijk zijn, dan zullen strafschoppen* uitsluitsel geven.

In de Knock-outfase worden bij een gelijke stand strafschoppen* genomen, deze zullen de winnaar van de betreffende wedstrijd bepalen. Alleen de finale heeft een uitzondering op de regel, aangezien er in de finale eerst een verlenging van 2 x 5 minuten zal plaatsvinden. Als het na deze tien minuten nog steeds gelijk is, zullen strafschoppen* de doorslag geven.

*Strafschoppen

Strafschoppen moeten worden genomen door vijf verschillende spelers die bij het laatste fluitsingaal van de reguliere speeltijd nog actief deelname aan de wedstrijd. Op het moment dat er na vijf strafschoppen van ieder team nog geen beslissing is gevallen, dan wordt de strafschoppenserie voortgezet door spelers die nog geen strafschop genomen hebben (wisselspelers uitgesloten). Dit zal geen volgens het Knock-outsysteem. Een speler mag pas voor de tweede keer een strafschop nemen op het moment dat alle spelers, inclusief keeper, aan de beurt is geweest.

Wisselspelers

Ieder team mag per wedstrijd vijf veldspelers en één keeper wisselen. Op het moment dat een speler is gewisseld mag hij niet meer terugkomen in het veld (‘doorwisselen’ dus niet toegestaan). Wisselen mag alleen tijdens een spelonderbreking met daarbij de toestemming van de arbiter van dienst.

Kleding

Ieder team dat deelneemt aan het toernooi wordt verzocht om reserveshirts mee te nemen. Voorafgaand aan iedere speelronde zal namelijk worden gevraagd in welk tenue er wordt aangetreden. Het eerst genoemde team speelt in het thuistenue. Het laatstgenoemde team dienst zijn kleuren hier op aan te passen.

Disciplinaire straffen

  • Een speler die een gele kaart ontvangt, wordt direct vijf minuten uitgesloten van deelname aan de wedstrijd.
  • Een tweede gele kaart betekent rood, wat inhoudt dat de betreffende speler voor het restant van de wedstrijd wordt uitgesloten. Daarnaast is hij automatisch geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd.
  • Een directe rode kaart betekent uitsluiting voor het restant van de wedstrijd en minimaal voor de eerstvolgende wedstrijd. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan de scheidsrechter in overleg met de toernooicommissie een zwaardere sanctie opleggen.
  • Discussie over opgelegde straffen is niet toegestaan.

Overige bepalingen

De gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de toernooicommissie.