Right To Dream wint RKMSV Under 15 Tournament voor de derde keer op rij

De zesde editie van het RKMSV Under 15 Tournament is gewonnen door Ghanese Right To Dream. Tijdens een zonnig, maar vooral erg warm weekend, werden toeschouwers getrakteerd op schitterend voetbal, spanning en entertainment. Dit laatste was met name te danken aan de uiteindelijk winnaar uit Ghana. Een finale welke geen moment spannend is geweest werd met 3-0 gewonnen van het Belgische KV Mechelen.

Het Hemelvaartweekend was dit jaar het toneel voor het internationale toptoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd op de Meijelse voetbalvelden. Een mooi deelnemersveld met onder andere FC Kopenhagen, NEC, FC Twente, Rangers FC en Fulham FC zorgde voor veel bekijks van diverse toeschouwers uit de regio. Zij zagen met name een hoge spanningsboog in de groepsfase, waarin ze teams elkaar geen moment ui het oog verloren. KV Mechelen wist in de groepsfase te verassen door onder andere met 2-0 te winnen van de uiteindelijke winnaar Right To Dream. Laatstgenoemde wist de laatste poulewedstrijd met 2-1 te winnen van directe concurrent Fulham FC, waardoor een halve finale plek werd verwezenlijkt. In de andere poule was het met name de Rotterdamse nieuwkomer Sparta dat diverse punten behaalde. Oner andere door een knappe 7-1 overwinning op het Belgische Royal Antwerp FC zorgde ze ervoor dat ze op gelijke hoogte eindigde met poulewinnaar Rangers FC . Op basis van het onderlinge resultaat (1-0 voor Rangers FC), gingen de schotten als hoogst geklasseerde door naar de halve finale.

Ook Peel en Maas United wist zich goed staande te houden tegen de betaald voetbalorganisaties, echter zat het geluk ze niet mee. Ze wisten uiteindelijk niet te scoren in de poule, waardoor ze als laatste eindigde. In de strijd om plek negen wonnen ze eerste met penalty’s van Willem II en daarna werd het Belgische Rupel Boom FC met 2-0 verslagen. Hierdoor eindigde Peel en Maas United op een knappe negende plek. De strijd om plek vijf werd uiteindelijk gewonnen door Fulham FC, dat met 1-0 won van NEC uit Nijmegen.

In de eerste halve finale werd Right To Dream flink op de proef gesteld door Sparta Rotterdam. De Ghanezen kwamen met 1-0 voor, echter vochten de Rotterdammers zich sterk terug. Uiteindelijk bleek een rake vrije trap voor Right To Dream vanaf rand zestien genoeg voor een derde opeenvolgende finaleplek. Wie de tegenstander hierin werd, werd beslist in het duel tussen KV Mechelen en Rangers FC. Deze halve finale ging er pittig aan toe. Nog voor rust moesten de Belgen verder met tien man, nadat een directe rode kaart werd uitgedeeld voor natrappen. Echter lieten de Belgen zich niet van hun stuk brengen, want net na rust kwamen ze met 1-0 voor en dit gaven ze niet meer weg. Hierdoor mocht KV Mechelen zich opnieuw gaan opmaken voor een duel tegen de Afrikaanse talenten.

Tijdens de finale was het met name Right To Dream dat liet zien waarom ze zo werden geprezen; Passie, individuele kwaliteit en liefde voor de bal! Dit resulteerde uiteindelijk een knappe, maar zeer terechte 3-0 overwinning en een derde titel op rij. Daarnaast gingen de Ghanezen ook met een aantal individuele prijzen naar huis. Zo werd Mohammed Fuseine Gadafi gekroond tot topscoorder van het toernooi en beoordeelde een vakjury dat Kamaldeen Sulemana zich de beste speler van het toernooi mocht noemen. Via deze weg willen we Right To Dream van harte feliciteren met de behaalde titels!

Eindstand zesde editie RKMSV Under 15 Tournament:

 1. Right To Dream
 2. KV Mechelen
 3. Rangers FC
 4. Sparta Rotterdam
 5. Fulham FC
 6. NEC
 7. FC Kopenhagen
 8. Royal Antwerp FC
 9. Peel en Maas United
 10. Rupel Boom FC
 11. Willem II
 12. FC Twente

Onderstaand allereerst een filmpje met de mooiste goal uit de finale en het schitterend vieren ervan.